30.04.2011

Fredags-øving og "Koninginnedag"

Fredag ettermiddag var det strålende vær og veldig behagelig uteklima, men likevel spratt jeg på skolen i håp om å få øvd og gjort noe fornuftig. De aller fleste studentene på skolen hadde i grunn tatt helgen for lengen siden, men jeg gikk avgårde i håp om å finne noen å "leke med" (dvs. spille med).

Jeg fant en kollega, som også ville øve, og vi fant ut at vi hadde en veldig fin sammenlagt samling av Thein-tromboner som bare måtte tas bilde av. Det var jo so vakkert! Nesten kunst!!

Så, vi (dvs Sebastiaan og jeg) dro fram "Duo Concertant" av Schnyder (duett for tenor og bass trmb) for moro skyld, for å se hva vi kunne få til sånn på sparket. Siden ingen av oss hadde noen konsentrasjon prøvde vi å sparke i gang motivasjonen ved å filme det vi prøvde å øve på. Så her er et øvingsklipp (det var mest moro og litt innstudering, mao langt fra konsertklart(!), bare så det er presisert:):

(dette var åpningen av "Duo Concertant", det ble et veldig kort klipp siden det var usedvanlig tungvint og langtekkelig å få lastet opp noe som helst av video på denne bloggsiden).

Etter et lite forsøk på øving den fredagen braket det løs med Koninginnedag på lørdagen!! Koninginnedag er dronningensdag i Nederland. Wikipedia har dette å si om denne festdagen:

"Koninginnedag er en nasjonal festdag i Nederland, på de Nederlandske Antillene og Aruba. I 1949 ble den flyttet fra dronning Wilhelminas fødselsdag 31. august til 30. april. Feiringen begynner natten til 30. april, som kalles koninginnenacht (dronningnatten) blant annet med en gratis utendørs musikkfestival i Den Haag, kalt KoninginneNach. På dagen fortsetter feiringen med ulike festiviteter og frimarkeder."


Ettersom Amsterdam i fjor ble avstengt for all offentlig transport i fjor (pga all galskapen som skjedde i byen, og at det rett og slett var for mange mennesker der) valgte jeg og noen grovmessingkollegaer å ferie vår egen Koninginnedag med båt og grilling. Nasjonalfargen til Nederland er oransje, så da måtte vi også bidra til den nederlandske nasjonalfølelsen med oransje klær og andre oransje remedier.

Den glade gjengen!! Det festlige var at det var ingen nederlendere der - heller en herlig internasjonal blanding fra USA, Brasil og Norge. Men på lørdag feiret vi altså Nederland!!


                                                                       ...grilling....

Etter å ha gafflet i oss en passelig stor mengde med grillmat, vanket det båttur på kanalen - i skikkelig nederlandsk stil :D:D


Det var i grunn en fantastisk, bra dag!! Ikke så mye spilling på lørdagen, men nasjonaldager må jo tas vare på de også! :D:D:D:D:D

Til sist vil jeg bare gratulere Nederland med dagen og si: "Gelukkig Koninginnedag!"

-Astri

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar